Регистрация

Паста с риба и месо

Паста с риба и месо
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3407

Италианска гоздба с наденица и скариди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г скариди, обелени и почистени
  • 2 ч.л. италианска подправка
  • сол кошер
  • пипер
  • 4-5 стръка прясна мащерка
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 кг наденица, нарязана на хапки
  • 4 скилидки чесън, счукан
  • 1 ч.ч. пилешки бульон
  • 500 г паста по избор
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 2 черпака вода от тази, в която се е варила пастата
  • 2 ч.ч. пресен спанак
  • 1/2 ч.ч. пармезан
  • средна шепа магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Обелете и почистете скаридите от вените. Сложете в купа и прибавете 1 с.л. зехтин и италианска подправка. Прибавете малко сол и пипер, смесете и заделете.

2. Сгорещете олио в голям тиган и прибавете наденицата. Запържете до кафяво от всички страни. Прибавете чесън и сотирайте за 1 минута. Прибавете пилешки бульон и мащерка, намалете огъня и оставете да къкри до готовност на наденицата.

3. Сварете пастата според указанията на опаковката. Докато се готви, прибавете скаридите към наденицата и пилешкия бульон. Гответе почти до готовност. Прибавете виното. Изчакайте течността да се редуцира до 1/3. Когато пастата се свари, прибавете 2 черпака от водата й към соса, заедно със спанака.  Оставете да кипне.  Намалете огъня до слаб, за да не прегори спанакът.

4. Разбъркайте отцедената паста с соса, прибавете 1/2 от магданоза и 1/2 от сиренето и разбъркайте хубаво. Прибавете останалия магданоз и сирене в пастата. Поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15-20 мин.
Време за готвене: 10-15 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта