Регистрация

Паста с пълнено пиле със спанак и кашкавал

Паста с пълнено пиле със спанак и кашкавал
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2816

Естетични и вкусни пилешки рулца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 пилешки гърди без кости и кожа
  • 600 г млад спанак
  • 1 ч. ч. сладък босилек
  • 3 с. л. зехтин
  • моцарела (може и сирене фета)
  • настърган пармезан
  • 1 голям буркан домати и чушки
  • паста Лингуине или други спагети по избор

Начин на приготвяне:

1. Сипете малко зехтин в тавичка, изчистете и нарежете спанака и наредете близо половината на дъното.

2. Начукайте пилешките гърди, така че да станат плоски и лесно да се пълнят и завиват на руло. Овкусете със сол и черен пипер, наредете ред спанак, моцарела и босилек и завийте на руло. Наредете рулата в тавичката с шева надолу върху леглото от спанак - на разстояние едно от друго. Покрийте ги с останалата част от спанака, поръсете отново със зехтин и покрийте с алуминиево фолио. Печете 35 минути на 180 С.

3. В последните 10 минути отстранете фолиото и поръсете всяко пилешко руло с настъргания пармезан.

4. Докато чакате пилешките рула да се изпекат, изсипете доматената смес в тиган, загрейте и когато кипне, добавете малко нарязан босилек и чесън на вкус, като отцедите излишната вода. Сварете водата за пастата и сложете пастата да се вари успоредно с настъргването на пармезана в последните 10 минути от печенето.

5. Добавете пастата в доматения сос в последните няколко минути на готвенето и наредете пилешките рула в чинии. Можете или да нарежете на резени пилешките рула и да ги сервирате наредени върху пастата или да сложите по едно руло върху всяка порция спагети (както е на снимката).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта