Регистрация

Паста с пушена сьомга

Паста с пушена сьомга
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 7222

Италианска рецепта със сьомга и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г паста кресте ди гали или друга италианска паста като пене или орекиете
  • 200 г пушена сьомга
  • 2 парчета сладка чушка
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 3/4 ч. ч. сметана
  • 1/2 с.л. смлян пипер
  • листа босилек за украса

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата според указанията на пакета. 

2. Загрейте олиото в тиган и добавете счукания чесън, след това нарязаните на кубчета чушки и изпържете до омекване.

3. Добавете пушената сьомга, нарязана на филийки.

4. Добавете сметаната, пържете 5 мин. на среден огън, докато течността намалее и сосът се посгъсти.

5. Добавете смлян пипер.

6. Добавете сготвената до ал денте паста.

7. Разбъркайте хибаво и поднесете украсено с листа босилек.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30-35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта