Паста със скумрия
Паста с риба и гъби.
Необходими продукти:
- 1 малка глава лук
- 1 скилидка чесън (или повече по желание)
- 1 голяма гъба (или няколко малки)
- 1 консерва филе скумрия в доматен сос с босилек
- 75 г паста (по избор)
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. сушен босилек
- 1 ч.л. олио за готвене (например слънчогредово олио или зехтин)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете лука, чесъна и гъбите.
2. Сложете голяма тенджерка със солена вода да заври.
3. Сложете олиото в тиган и сотирайте лука и чесъна почти до готовност.
4. Когато водата кипне, прибавете пастата и изчакайте да заври. Гответе според указанията на опаковката.
5. Междувременно прибавете филетата скумрия, като ги натрошите с лъжица при лука, чесъна и гъбите.
6. Прибавете подправките, сол и пипер. Намалете огъня и оставете да къкри.
7. Отцедете пастата, когато се свари и поднесете покрита със скумрията.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ