Паста орекиете с броколи чиме ди рапа
Паста с аншоа и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 2 кг броколи чиме ди рапа (можете да използвате и обикновени)
- 4 скилидки чесън
- 6 аншоа
- 2 с.л. чист зехтин
- люти чили чушлета (по желание)
- 500 г паста орекиете
Начин на приготвяне:
1. Почистете зеленчука от всички твърди части. Запазете листата и цветчетата. Сложете ги в голяма тенджера, добавете вода и оставете да заври.
2. Докато чакате водата да заври, сложете в по-голям тиган зехтин, аншоа и чесъна и пържете няколко минути, докато аншоата започне да се разтапя.
3. След като водата с броколите заври, сложете лъжичка сол (чаена на литър вода) и добавете пастата орекиете. Варете ги 2 минути по-малко, отколкото пише на опаковката, отцедете ги заедно със зеленчуците и ги прибавете към зехтина и аншоато. Разбъркайте и пържете някоко минути, докато всичката течност се изпари.
4. Сервирайте със ситно нарязани чили чушлета отгоре и добавете малко настъргано сирене пармезано реджиано ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ