Паста лингуине с прошуто
Чудесна компания на чаша качесвено вино.
Необходими продукти:
- пакет паста лингуине
- 3 домата
- пресен босилек
- пресен чесън
- люта чушка
- зехтин екстра върджин
- 200 г прошуто
Начин на приготвяне:
1. Сложете вода да заври в тенджера и след това варете пастата около 15 минути.
През това време пригответе останалите си съставки. Нарежете на ситно лютата чушка, намачкайте чесъна, накъсайте малко пресен босилек и малко прошуто.
2. Загрейте зехтин в тиган, но не прекалено, за да не изгорите чесъна, който добавяте вътре заедно с лютата чушка.
След около 30 секунди добавете доматите – аз използвам чери домати, но сигурно и с други би се получило добре. След това сложете и босилека.
3. Сосът се приготвя много бързо, пък и не е добре да се готви прекалено. Сервирайте направо върху пастата и поръсете с парченцата прошуто.
4. Сервирайте със зелена салата и чаша хубаво вино.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ