Паниран чили карфиол
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 7123
Лют пържен карфиол.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. карфиол, накъсан на цветчета
- 3 ч.л. извара
- 2 зелени чилита
- 4-5 листа къри
- нарязани лимон и кориандър за украса
За течното тесто:
- 2 с.л. оризово брашно
- червено чили на прах, за овкусяване
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за течното тесто на гъста паста. Сложете карфиола и го изпържете на маслена баня с тази панировка. Заделете.
2. Сгорещете олио в тиганче и леко сотирайте листата къри. Добавете зелените чилита и изварата.
3. Накрая сложете карфиола и разбъркайте хубаво. Украсете с резен лимон и наситнен кориандър и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ