Паниран стар хляб с шунка и кашкавал
Пица от стар хляб или сандвич от стар хляб в сос от яйца и мляко с топинг от колбас, кашкавал и зеленчуци.
Тази рецепта е подходяща за заксука или основно ястие, ако ви е останал стар хляб, кифлички, козунак или друго тестено изделие, което не си заслужава да изхвърляте. Можете да използвате корички от хляб, ако някой е хапнал сърцевината на насъщния. Приготвя се бързо, вкусно и засища добре.
Необходими продукти:
- 3-4 филии стар хляб, козунак, багета, корички от хляб или други остатъци от тестено издели с тегло около 130-160 грама
- 3 яйца
- 250 мл мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. чубрица или друга билка по желание - мащерка, сминдух, риган, босилек
- 1/4 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. куркума по желание
- 2 скилидки чесън
- листа пресен копър
- 2 с.л. олио
- масло за намасляване на тигана
Топинг по желание:
- 50-80 г колбас
- 100 г кашкавал
- чушки, чери домати
- маслини
- копър
- пресен лук и др.
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете яйцата с млякото, олиото, наситнени листа копър, намачкан чесън, сол, пипер и подправка по избор. Разбъркайте до гладкост.
2. Намажете дъното и стените на тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см с масло. Вътре натрошете на комати хляба или избраното от вас тестено изделие. Парчетата трябва да са с размерите на голяма хапка.
3. Залейте с яйцата и сложете на умерен към слаб огън на котлона. С шпатула или бъркалка натискайте нежно хлебчетата, за да се напоят с яйчено-млечния сос. Щом ястието се сгорещи до закъкряне, сложете капак и оставете за 10 минути.
4. През това време си нарежете продуктите за топинга на желаните от вас парчета, а кашкавала рендосайте.
5. Обърнете нежно с помощта на чиния яйченицата в тигана и поръсете отгоре колбаса, кашкавала, зеленчуците, маслините, лука. Сложете отново капак и гответе още 8 минути.
6. Извадете в чиния и поръсете с листа копър. Сервирайте.
Източник: YouTube/Shcnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ