Регистрация

Панирани ябълки със сметана и ликьор



Панирани ябълки със сметана и ликьор
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1464

Палачинки от ябълки с канела и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Класиката от ябълки с мед и канела прераства в десертното удоволствие по рецепта на Ути Бъчваров - ябълкови палачинки. Направата не е особено сложна, а крайният резултат е смайващ десерт.

Животинска сметана се разбива на пяна. Можете да я обогатите с още мед и канела или пък да капнете малко ароматен ликьор. Това е топингът за сладкиша, който е по желание и лесно може да се замени с подсладена заквасена сметана или топка сладолед. Останалата част от рецептата е истинската същина.

Ябълките се обелват, сърцевината се чисти и се режат на шайби. Покапват се с лимон, за да не потъмнеят и вкусът им се засилва с пудра захар и още канела. Остават да чакат панировката си. За нея се смесват канела, мед, бакпулвер, мляко, масло, яйце и брашно, за да се получи гъста палачинкова смес. Взима се кръгче ябълка, овалва се щедро в тестото и се пържи в намазнен тиган до златиста коричка.

А на финала сервирате с топинг по желание. Ето различни палачинки или пък различна рецепта за пържени ябълки.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта