Панирани тиквички по гръцки с бира
Пържени тиквички с панировка от бира с царевично брашно, мляко и яйце.
Когато лятото надвеси топлите слънчеви лъчи над потни делници и жежки празници, идва времето на студената биричка. А тя си търси хрупкаво пържено мезе. Ако искате да разнообразите картофите, чипсовете и цацата с нещо домашно приготвено, можете да опитате с домашна рецепта за гръцки тиквички или тиквички по гръцки. Именно такава откриваме в канала на Миро Готвене за начинаещи. Тиквичките стават идеално хрупкави, тънки и много привлекателни на вкус и визия. Единственият минус е, че изчезват бързо от чинията след сервиране.
В купа се разбъркват сухите съставки - по 75 грама бяло и царевично брашно, 2/3 ч.л. сол и 1/3 ч.л. черен пипер. В друг съд се бъркат мокрите продукти за панировката - 100 мл мляко, 50 мл бира и едно яйце. После сухите се прибавят към мокрите и се превръщат в лепкава каша с гъстотата на кексово тесто.
В дълбок съд се сгорещява олио. Колко точно трябва да е топло и как да прецените температурата - разберете от видеото. В него ще наблюдавате и начина на рязане на тиквичките, за да изберете най-удобния и лесен за вас вариант. Остава да ги топвате в панировката и да готвите за кратко на маслена баня. А после - сервирайте и хапнете. Миро предлага да ги поднесете със сос, направен от смесването на 4 с.л. кисело мляко с 1 с.л. майонеза, 1-2 скилидки намачкан чесън, сол и наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ