Панирани свински пържоли с ориз и гъби
Свински пържолки с гарнитура от гъби и пържен ориз.
Пържено свинско с гъбен сос и подложка от ориз с царевица, карфиол и праз лук е поредното вкусно предложение, идващо от Кухнята на Звездев. Тази страхотна идея за семейна вечеря дава шанс да се спретне многокомпонентно основно, богато на продукти и с възможност за импровизация.
Първо по повърхността на пържолите се правят напречни разрези. Месото се обтрива със сол и се оставя да почине. През това време гъбите се почистват и нарязват на полумесеци. Свинското се покапва и обтрива със соев сос, овалва се в брашно и се пържи за кратко в сгорещено олио. Идеята е просто да се запечата, а не да се сготвя. В същата мазнина се добавят гъбите и наситнен чесън. Готви се до омекване, добавя се соев сос, бяло вино и захар. Месото се връща в съда и се оставя под капак за 20-тина минути.
През това време можете да си направите и оризовото канапе. В тиган се запържват наситнени зеленчуци - праз лук, карфиол, царевица или други по желание. Добавя се яйце и щом стане на влакна, се изсипва сварен бял ориз. Пържи се известно време докато зърната започнат да хващат коричка.
Отизът се разпределя в индивидуални чинии, отгоре се слага по пържола и се залива с гъбения сос. Готово е за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ