Регистрация

Панирани свински пържоли в галета

Панирани свински пържоли в галета
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1354

Двойно панирани свински шницели.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи свински пържоли без кост (по-постнички)
  • сол и пипер на вкус
  • 1 яйце
  • 100 г брашно
  • 150 г галета
  • олио за пържене
  • зеленчуци и лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Всяка от пържолите изтънете като начукате почти до прозрачност. Обтрийте със сол и пипер.

2. Разбийте яйцето в купичка. В друг съд сипете част брашното, в трети - част от галетата.

3. Овалвайте всяка пържола първо в брашно, после в яйце и след това в галета. Приберете във фризера за половин час.

4. Оваляйте почти замръзналите месца отново в яйце и после пак в галета.

5. Пържете в добре сгорещено олио двустранно до образуването на приятна златиста коричка. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия и попивайте с друг лист домакинска хартия шницелите отгоре.

6. Сервирайте с резен лимон и гарнитура по избор.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта