Панирани пилешки кюфтенца с лук
Златисти пилешки хапки с хрупкава панировка.
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе (пилешки гърди)
- 2 яйца
- 1 глава лук
- 50 грама масло
- 2 филии хляб без коричката
- 2/3 ч.ч. мляко
- галета
- сол, червен и черен пипер
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Накиснете хляба в млякото.
2. Минете през чопър или месомелачка пилешкото заедно с главата лук.
3. Замесете кайма от месото с лука, хляба с мляко, яйцата, сол, черен и червен пипер.
4. В галетата за паниране добавете малко червен пипер. Той ще загори и ще придаде страхотен цвят на кюфтенцата.
5. Оформете с ръце леко сплеснати кюфтенца, оваляйте ги хубаво в панировъчните трохи и пържете на маслена баня до покафеняване.
6. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
7. Поднесете с гарнитура и сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ