Регистрация

Панирани пилешки кюфтенца с лук

Панирани пилешки кюфтенца с лук
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2594

Златисти пилешки хапки с хрупкава панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама пилешко филе (пилешки гърди)
  • 2 яйца
  • 1 глава лук
  • 50 грама масло
  • 2 филии хляб без коричката
  • 2/3 ч.ч. мляко
  • галета
  • сол, червен и черен пипер
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

1. Накиснете хляба в млякото.

2. Минете през чопър или месомелачка пилешкото заедно с главата лук.

3. Замесете кайма от месото с лука, хляба с мляко, яйцата, сол, черен и червен пипер.

4. В галетата за паниране добавете малко червен пипер. Той ще загори и ще придаде страхотен цвят на кюфтенцата.

5. Оформете с ръце леко сплеснати кюфтенца, оваляйте ги хубаво в панировъчните трохи и пържете на маслена баня до покафеняване.

6. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

7. Поднесете с гарнитура и сос за потапяне.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта