Регистрация

Панирани патладжани с чери домати и чушки

Панирани патладжани с чери домати и чушки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1166

Постни патладжани в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г патладжани
  • 70 г царевично брашно
  • 150 мл олио
  • 1-2 сладки чушки
  • 150 г чери домати
  • 1/2 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 20 г корен джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 3 с.л. оцет
  • 70 мл соев сос
  • 70 мл вода
  • 1 ч.л. царевично нишесте
  • сусам и магданоз (кориандър) за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Патладжаните измийте, обелете и нарежете на гредички с дебелина около 3 см., дължина около 5 и широчина около 2 см. Най-лесно ще го направите като разделите зеленчука на 3-4 части през дебелината и след това нарежете на парчетата.

2. Чери доматите измийте и разполовете, чушките нарежетe на правоъгълници, джинджифила и чесъна наситнете, а лука нарежете на малки каубчета.

3. Нарязаните патладжани прехвърлете в купа и поръсете с царевичното брашно. Разбъркайте докато полепне изцяло по тях.

4. Сгорещете олиото в тиган и си пригответе съд за вадене - най-добре е гевгир или купа, застлана с домакинска хартия. Пържете на няколко пъти патладжанените гредички в добре сгорещено на умерена температура олио за по 4 минути.

5. След като патладжаните са готови, на тяхно място в тигана изсипете чушките и чери доматите и гответе три минути при непрестанно бъркане. Извадете ги в отделен съд или гевгир.

6. В тигана добавете лука, гответе три минути, добавете чесъна и джинджифила и пържете още 3 минути. Овкусете със сол, лют пипер, черен пипер и кафява захар. Разбъркайте хубаво.

7. Добавете доматения конценрат, оцета и соевия сос и бъркайте докато кипне. Налейте водата, прибавете царевичното нишесте и бъркайте до леко сгъстяване.

8. Върнете патладжаните, чушките и чери доматите в тигана и бъркайте нежно три минути. После махнете от огъня.

9. По желание сервирайте с поръска от пресни листенца магданоз или кориандър и бяло сусамено семе за хрупкавост и красота.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта