Панирани орехи в белтъци
Хрупкави орехи в белтъци със захар и лют пипер.
Необходими продукти:
- 400 г орехи
- 2 яйчени белтъка
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 с.л. захар
- сол на люспи
Начин на риготвяне:
1. Орехите разделете на половинки ядки или на четвъртинки.
2. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол.
3. Добавете в белтъците захарта, лютия пипер и ореховите ядки.
4. Разбъркайте и прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.
5. Гответе в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути.
6. Оставете да се охлади и начупете на парчета. Подходящо е както за директно прихрупване вместо сладки или сленки, така и за поръска на торти или салати и предястия.
* Можете да съхранявате до седмица в стъклен буркан или години наред в плик във фризера. Тази рецепта е идеалното допълнение към много храни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ