Регистрация

Панирани орехи в белтъци

Панирани орехи в белтъци
Лесно   |   Порции 1-4   |   Видяна: 2206

Хрупкави орехи в белтъци със захар и лют пипер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г орехи
  • 2 яйчени белтъка
  • 1 ч.л. лют пипер
  • 1 с.л. захар
  • сол на люспи

Начин на риготвяне:

1. Орехите разделете на половинки ядки или на четвъртинки.

2. Разбийте белтъците на сняг с щипка сол.

3. Добавете в белтъците захарта, лютия пипер и ореховите ядки.

4. Разбъркайте и прехвърлете в тава, застлана с хартия за печене.

5. Гответе в предварително загрята на 170 градуса фурна за 35-40 минути.

6. Оставете да се охлади и начупете на парчета. Подходящо е както за директно прихрупване вместо сладки или сленки, така и за поръска на торти или салати и предястия.

* Можете да съхранявате до седмица в стъклен буркан или години наред в плик във фризера. Тази рецепта е идеалното допълнение към много храни.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта