Питки с орехов пълнеж
Домашни хлебчета с плънка от орехи и масло.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 пакет готово тесто или домашно тесто за питки, както си го правите
- мляко
- 3 с.л. захар
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 1 голямо яйце, добре разбито
За пълнежа:
- 2 големи яйца
- 2-1/2 ч.ч. смлени орехи
- 1-1/2 ч.ч. захар
- 3/4 ч.ч. евапорирано мляко
- 1 бучка масло, разтопено и охладено до стайна температура
- стафиди (по желание)
Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете тестото, необходимото количество мляко, захарта и олиото.
2. Прибавете разбитото яйце.
3. Разбъркайте хубаво и обърнете върху набрашнена повърхност и омесете за 15 мин. или докато се получи еластично тесто - трябва да отскача при натиск с пръст.
4. Намажете с олио чиста купа и сложете топката тесто, като я завъртите, така че да се покрие от всички страни.
5. Покрийте и оставете да втаса до удвояване на обема.
6. Омесете отново за около 1 - 2 мин. и разточете на правоъгълник с дължина около 120 см и широчина 86 см.
7. Смесете продуктите за плънката и запържете леко докато се посгъсти.
8. Разпределете плънката върху тестото, навийте на руло и нарежете, така че да се побере в 2 или 3 намаслени тавички за печене на хляб.
9. Покрийте и оставете да втаса отново за около час.
10. Загрейте фурната на 180ºС и печете около 45 мин. до покафеняване.
11. Извадете от тавичките и оставете да се охладят върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ