Панирани кюфтета с варени яйца
Панирани хапки от кайма с варени яйца и лук.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- сол и пипер
- 3 глави лук
- 5 яйца
- олио
- брашно
- сол
- галета
Начин на приготвяне:
* Тази рецепта е изключително странна, но това са най-страхотните кюфтета или яйца по Шотландски, ама не баш. В началото можете да се изненадате, но после ще разберете, че хрумката е много идейна.
1. Замесете каймата с една глава наситнен лук, сол и пипер. Приберете в хладилник.
2. Сварете 4 от яйцата и ги рендосайте.
3. Наситнете 2 глави лук и ги запържете до позлатяване в малко олио. Извадете върху домакинска хартия и с нея попийте излишната мазнина.
4. Разстелете каймата върху стреч фолио с дебелина около 1 см. Отгоре поръсете лука и яйцата и овкусете с малко сол и пипер. Завийте на салам и приберете във фризера за 2-3 часа. Трябва да замръзне, но да може да се реже.
5. Разбийте си яйце в чиния, подгответе се с две чинийки - в едната брашно за панирането, в другата - галета.
6. Режете напречни филийки с дебелина около 2-3 см. от каймяното руло. Овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета.
7. Пържете двустранно до златиста коричка в сгорещено олио на умерен огън. Вадете върху домакинска хартия, за да попие излишната мазнина.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ