Регистрация

Панирани картофени хапки с кашкавал

Панирани картофени хапки с кашкавал
Средно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 1636

Картофени пръчици с плънка от сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 средни по размер картофа
  • 100 г заквасена сметана
  • 2 стръка пресен лук
  • 100 г бекон
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 150 г (приблизително) жълто сирене от вид по избор (чедър, гауда, кашкавал)
  • 1 яйце
  • галета
  • брашно
  • мазнина за готвене (можете да изберете между пържене на маслена баня и печене на фурна)

Начин на приготвяне:

1. Сварете картофите. Охладете ги и нарежете на кубчета. Пресипете в купа.

2. Бекона наситнете силно и запечете на сух тиган, за да изсъхне. Сипете при картофите.

3. Добавете наситнения пресен лук, сол и черен пипер. Намачкайте с преса за картофи. Пюрето не трябва да е гладко, но не бива и да има прекалено големи бучки.

4. Нарежете кашкавалчетата на гредички или кубове.

5. Взимайте с ръце от картофената смес и увивайте в нея кашкавал.

6. Овалвайте първо в брашно, после в разбито яйце и на финала в галета.

7. Можете да изпържите в дълбок съд с голямо количество сгорещено олио или да покапете с олиои да запечете на 200 градуса във фурната за 15 минути.

8. Сервирайте с чеснов или доматен сос за топкане.

 

Източник: YouTube/Tasty

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта