Панирани калмари на шайби
Лесно | Порции 3
| Видяна: 5405
Морски дарове с хрупкава тестена коричка.
Необходими продукти:
- 600 г калмари на шайби
- универсално брашно
- чесън на прах
- сол
- сушена целина
- сушен магданоз (по желание)
- сос дзадзики (или друг сос по ваш избор за потапяне)
Начин на приготвяне:
1. Измийте и подсушете калмарите.
2. В купа ги оваляйте в брашно.
3. Овкусете набрашнените калмари с щедро количество сол, чесън на прах и сушена целина.
4. Изпържете ги на маслена баня до златисто.
5. Поръсете със сушен магданоз.
6. Поднесете със сос дзадзики.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ