Регистрация

Панирани дробчета със сметана, горчица и чесън

Панирани дробчета със сметана, горчица и чесън
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 802

Пържени дробчета в сметанов сос с лук, горчица и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г лук
  • 500 г пилешки дробчета
  • 2 скилидки чесън
  • 3 с.л. брашно
  • 5 с.л. олио
  • 1 малка купичка заквасена сметана (125-200 мл)
  • 50 мл вода
  • сол и пипер
  • лют пипер по желание
  • 1 ч.л. горчица

Начин на приготвяне:

1. Лука нарежете на полумесеци. Не е необходимо да са прекалено тънки. Дробчетата измийте, почистете, подсушете и разполовете.

2. Поръсете дробчетата със сол и пипер. Сипете брашното в найлонов плик и изсипете дробчетата вътре. Раздрусайте, за да полепне хубаво брашно по тях.

3. Сипете 2 с.л. олио в тиган, сгорещете на умерен огън и изсипете вътре лука. Гответе до позлатяване. Прибавете намачкания чесън, бъркайте минута и извадете в отделен съд.

4. Налейте още 3 с.л. олио в тигана и щом се сгорещи, добавете дробчетата едно по едно без да се застъпват. Гответе 1-2 минути и обърнете. Гответе 3 минути и от другата страна. След това обърнете отново, залейте със сметаната, върнете лука с чесън в ястието, добавете горчицата и сипете водата. Овкусете със сол и пипер. Изчакайте да закъкри, намалете огъня, сложете капак и оставете да се готви на слаб огън 10 минути.

5. Извадете, поръсете с пресен копър за украса по желание и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта