Регистрация

Панирана треска в прошуто



Панирана треска в прошуто
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1644

Пържена риба в коричка от прошуто с гарнитура от зелен фасул и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 14.03.2017

Готвим си по рецепта за салтимбока (скочи ми в устата), като вместо телешко месо се спираме на филе от бяла риба и по-точно риба треска. Нарязваме рибата на порции, осоляваме и овкусяваме с розов пипер (можете да използвате също бял или в краен случай и черен) и всяко парче завиваме на руло, като предварително в него сме скрили по листенце прясна салвия (позната още под името градински чай). Следва да увием рибните хапки в слайс прошуто и да ги запържим двустранно в масло. Трябва им съвсем малко време.

После си приготвяме гарнитура от намачкано авокадо с пресен лук, лимонова кора и сок (ако имате лайм, направете ястието с него) и чесън. Към зеления сос добавяме и сварен крехък зелен фасул. Рибата се сервира с гарнитурата и по желание се поръсва с листенца пресен кориандър за още повече аромат и свежест. Ако имате друга любима гарнитура за риба, можете да заложите на нея.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта