Панирана риба с картофи, моркови и цвекло
Морска риба със зеленчуци в доматен сос.
Необходими продукти:
- 1 кг полак (морска треска) или друг вид соленоводна риба
- 300 грама моркови
- 3 глави лук
- 200 грама цвекло
- 100 грама зелен лук
- 400 грама картофи
- 100 мл доматен сос
- 150 грама брашно
- 200 мл растителна мазнина за пържене
- сол
Начин на приготвяне:
1. Нарежете рибата на шайби по ширина, осолете и овъргаляйте в брашно.
2. Сгорещете мазнината и пържете рибата от всички страни докато покафенее, но не и до пълна готовност.
3. Нарежете морковите на кубчета и ги запържете до покафеняване за около 7 минути.
4. На втората минута от пърженето на морковите добавете към тях и цвеклото, което да се пържи с морковите 5 минути.
5. Наситнете лука и го запържете самостоятелно за 5 минути.
6. След това изпържете картофите сами до готовност.
7. Щом прецените, че са готови, но не и препържени, върнете в тигана всички останали зеленчуци, залейте с доматения сос, сложете подправки на вкус, върнете и рибата и оставете да се готви под капак на слаб огън за още 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ