Пандишпанени топки с шоколад и ром
С малко пандишпан, шоколад и бадеми лесно ще направите кулинарни чудеса.
Необходими продукти:
- 200 г. останал пандишпан
- 50 г. ром
- 70 г разтопен шоколад
- 50 г нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
1. Сложете парчета млечен/черен/бял шоколад в купа и я поставете в средно голяма тенджера, пълна с вода. Оставете водата върху слаб/среден котлон докато заври и шоколадът се разтопи. След това оставете да изстине и да си почине на стайна температура, докато работите с пандишпана.
2. Сега се пригответе за мръсната работа. Надробете с ръце и разбъркайте пандишпана.
3. Прибавете шоколада и рома (на вкус).
4. Оформете топчета.
5. Сега изсипете бадемите в тиган на средна температура за няколко минути, докато покафенеят леко. Изсипете ги върху голяма тава за печене и с помощта на лъжица ги натрошете.
6. Търкулнете топчетата докато се покрият равномерно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ