Регистрация

Пампушки - малки чеснови питки

Пампушки - малки чеснови питки
Средно   |   Порции 5-10   |   Видяна: 5305

Бухнали питки с мая и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 1 ч вода
  • 1 с.л. зеленчуково олио
  • 1/2 с.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 10 г мая

За чесновия сос:

  • 2-3 средни скилидки чесън
  • щипка сол
  • 1 с.л. олио
  • 2 с.л. вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички сухи необходими продукти.

2. Прибавете вода и олио и направете тесто.

3. Омесете до гладкост и еластичност за около 10 мин.

4. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса до удвояване на обема - за 1 1/2 - 2 ч. На топло.

5. Отново омесете и изчакайте да втаса.

6. Разделете тестото на малки топки от по около 20 - 25 г.

7. Сложете ги в намаслена кръгла тавичка, като оставите известно разстояние между тях.

8. Изчакайте отново да втасат на топло (около 30 мин.).

9. Междувременно загрейте фурната на 200ºС.

10. Намажете пампушките с яйце, разбито с малко вода и ги сложте във фурната.

11. Печете 20-22 мин. или до златисто-кафяво.

12. За чесновия сос, счукайте чесъна и го смесете с олиото, водата и солта.

13. Извадете пампушките от фурната и ги намажете с чеснов сос.

14. Върнете във фурната за още 1 мин.

15. Поднесете с борш.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта