Палачинки с пилешко и майонезен сос
Протеинова закуска с пилешко месо и яйце без пържене.
Необходими продукти:
- 2 дебели парчета пилешки гърди - около 400-600 г общо
- сол и пипер
- 4 яйца
- 2 с.л. кисело мляко
- сол и пипер
- 100 г кашкавал
- 2 с.л. майонеза
- 2 с.л. заквасена сметана
- 2 скилидки чесън
- копър по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разрежете през средата на дебелината, за да се получат 2 по-тънки меса. След това всяко от тях счукайте между два пласта найлон или стреч фолио почти до прозрачност. Поръсете двустранно със сол и пипер и оставете настрани.
2. Направете соса като смесите сметаната и майонезата с намачкания чесън и наситнени листа копър по желание. Разбъркайте добре.
3. Разбийте яйце с малко сол, захар и лъжичка кисело мляко. Изсипете сместа в тиган с диаметър 18 см. и незалепващо покритие, сгорещен на умерен огън. Отгоре положете парче пилешко и гответе по 3 минути от страна.
4. След изваждане от тигана със страната с месото нагоре рендосайте по малко кашкавал и намажете 1 с.л. от соса. Завийте на стегнато руло като палачинка. Продължете така докато направите и останалите 3 порции.
5. Сервирайте като основно или нарежете на по-малки напречни колелца, ако искате рецептата да е за ордьовър. Можете да забодете колелцата с клечки за зъби, за да не се развиват.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ