Регистрация

Палачинки с кефир

Палачинки с кефир
Средно   |   Порции 12-16 броя   |   Видяна: 992

Млечни палачинки с дупчици.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 с.л. захар
  • 500 мл кефир
  • 4 с.л. олио
  • 250 мл вряла вода
  • 300 г брашно (2 ч.ч.)
  • 1/2 ч.л. сода
  • олио или масло за печенето

Начин на приготвяне:

В тази рецепта работете само с бъркалка - нека миксерът не ви изкушава. Все пак по правило най-хубавото тесто за палачинки се прави на ръка. В този вариант ще имате палачинки с дупки, познати като порести палачинки. В малките отворчета идеално попиват мед, кленов сироп и други сладки сосове.

1. Чукнете яйцата в купа и бъркайте докато се разбият.

2. Добавете в купата солта, захарта, разбийте и сипете и кефира. Разбъркайте докато солта и захарта се разтворят. После прибавете и олиото и разбъркайте отново.

3. На тъка струйка при непрестанно бъркане добавете врялата вода. Постепенно вкарайте брашното в сместа, след него сипете содата и бъркайте до получаването на гладка смес.

4. Намажете с масло или растителна мазнина дъното на тиган. Сгорещете на умерен огън. Гребвайте с черпак от сместа и печете. Средно отнема около 2 минути от страна. Трябва да станат тънки палачинки с дупчици. Ако започнат да прегарят или да образуват прекалено тъмни петна по повърхността си, намалете огъня.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта