Палачинки с кайма
Домашни палачинки със запръжка от месо и моркови.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 яйца
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. брашно (250 грама)
- 600 мл мляко
За плънката:
- 250 г кайма смес
- 1 морков
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
На тестото: Разбийте добре яйцата със солта, добавете млякото, захарта и пресятото брашно. Стремете се да не се получават бучки. Тестото трябва да наподобява субстанцията на неразбита сметана.
На плънката: Запържете каймата в нагорещеното олио, като прибавите и моркова, нарязан на малки кубчета. Щом покафенее и прецените, че е готова, изключете котлона, подправете със сол и пипер на вкус.
На палачинките: Печетет тестото в намазнен загрят тиган все едно, че ще приготвяте палачинки. Щом са готови и от двете страни, сложете в средата им малко от плънката и завийте на палачинка. Можете да сервирате така или да запържите пирожките на маслена баня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ