Палачинки от банан с яйце без брашно
Палачинки без брашно, където бананът създава естествено тесто, смесен с яйце.
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 банан
- ванилия по желание
- 35 г масло
- топинг по желание - кленов сироп, течен шоколад, конфитюр, пудра захар, мед
Начин на приготвяне:
1. Банана начупете на парчета в чиния и намачкайте на пюре с преса за картофи или вилица. Стремете се да не остават едри парчета.
2. Разбийте яйцата в купа и залейте с тях банана.
3. Добавете по желание ванилия на есенция, екстракт, прах или каквото друго имате. Разбъркайте много добре.
4. Разтопете маслото в тиган с незалепващо покритие на малко под умерената степен.
5. Със супена лъжица или малък черпак гребвайте немного от сместа - около 20 мл и изливайте в тигана. Печете за по около 3 минути от стана и обръщайте. Дръжте още толкова и от втората страна.
6. Поднесете с топинг по желание, а ако не желаете да приемате допълнителни въглехидрати, можете да хапвате и в чист вариант - бананът е направил палачинките достатъчно сладки.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ