Регистрация

Пай с копър и тиквички

Пай с копър и тиквички
Средно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 4215

Изключително вкусен солен пай с тиквички и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 180 г пшенично брашно
  • 60 г студено масло, нарязано
  • 5-6 с.л. мътеница или кефир

За глазурата:

  • 1/2 копър, нарязан
  • 1 тиквичка, нарязана на филийки
  • 2 разбити яйца
  • 100 мл. мляко
  • 100 г саламурено сирене
  • 1 с.л. песто
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л. бял пипер
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Замесете брашното с маслото докато се получи хомогенна смес без големи бучки масло.

2. Добавете мътеницата или кефира, за да се оформи тесто. Не месете много дълго, за да не се развали масленото тесто от топлината на ръцете.

3. Сложете го в хладилника поне за 30 минути.

4. Междувременно запържете копъра и тиквичките за няколко минути, след което ги оставете да изстинат.

5. Разбийте добре яйцата с млякото и сиренето, добавете индийско орехче и бял пипер.

6. Извадете тестото от хладилника, разточете го, след което го поставете в тава за печене.

7. Печете тестото 15 мин. в предварително загрята на 180º С фурна.

8. Извадете го от фурната, намажете с песто и покрийте с копър и тиквички, залейте със смес от яйце и мляко.

9. Печете още 20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта