Пай с извара и белтъчна коричка
Руска ватрушка със сърцевина от извара и жълтъци и покривало от печени бити белтъци.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 яйце
- 1/2 ч.ч. захар
- 100 г масло
- 3 с.л. сметана
- 1 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.л. сода
За крема:
- 500 г извара
- 1/2 ч.ч. захар
- 3 с.л. царевично нишесте
- 3 жълтъка
- 1 пакет ванилова захар
За глазурата:
- 3 белтъка
- 50 г захар
Начин на приготвяне:
1. Пригответе тестото като с миксер в купа разбиете яйцето, добавите маслото и захарта и бъркате до хомогенизиране.
2. Угасете содата в сметаната и добавете към сместа.
3. Сипвайте постепенно брашното докато го вкарате в тестото напълно.
4. Разточете на дебела кора, подобна на тесто за пай и сложете в намаслена тавичка така, че да покрие дъното и стените. Печете за 20 минути на 180 градуса.
5. През това време разбийте всички съставки за крема до получаването на пухкава сиренена смес.
6. Изсипете в тестото и върнете във фурната за още 20 минути.
7. Разбийте белтъците на пяна и добавете в тях захарта.
8. Изсипете върху сладкиша и с пръсти нащипете, за да се получат вълничките от снимката.
9. Печете още 5-7 минути докато глазурата започне да потъмнява. Ако имате горелка, парнете белтъците с нея. Така няма нужда от допичане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ