Отворени банички с много сирена
Кошнички от точени кори с плънка от сирене и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 6 точени кори за баница
- 250 г извара
- 1 тиквичка
- 120 мл доматен сос (доматено пюре, може и кетчуп)
- 2 наденици или две палки пушено сирене
- 125 г (една топка) моцарела
- кашкавал по желание
- олио или разтопено масло около 120 мл
Начин на приготвяне:
Тази рецепта позволява множество импровизации. Можете да добавите синьо сирене, резени домат, мариновани или задушени гъби, колбас по желание. Всичко е въпрос на фантазия и на продукти, останали в хладилника. Получават се хрупкави банички като кошнички, които са много кокетни и още по-вкусни. В оригиналната рецепта се работи с кори удон (за китайски пролетни рулца) и сирене рикота вместо извара, но няма смисъл да си усложнявате толкова готвенето. И с български продукти става страхотно.
1. Всяка от точените кори разделете на 6 еднакви квадрата като разрежете първо на три части по ширина и после веднъж през средата на дължината. Не е нужно квадратите да са идеални.
2. Намазнете формички за мъфини с олио или разтопено масло. Сложете по една кора, намажете я с мазнина и сложете втора - така че да се разминават леко. Покапете и нея с мазнина.
3. Разпределете изварата в кошничките. Отгоре сложете по резен тиквичка или друг избран зеленчук. Намажете с доматено пюре и захлупете с още една кора.
4. Новата кора също покапете с мазнина и в нея разпределете пушеното сирене и колбаса, ако ще слагате. Отгоре поръсете с рендосана моцарела и кашкавал.
5. Печете на 190 градуса за 15-20 минути. Когато видите, че стърчащите крайща на тестото са покафенели - извадете от печката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ