Регистрация

Особуко с телешко и бяло вино

Особуко с телешко и бяло вино
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2904

Панирано телешко с доматен сос и гарнитура от гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 грама телешко
  • 2 корена целина
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова
  • 1 голям домат
  • 3 с.л. брашно
  • 4 с.л. олио
  • черен пипер (по възможност прясно смлян)
  • 125 мл сухо бяло вино
  • сол на вкус
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 2 с.л. сух магданоз или пресен наситнен
  • 1-2 скилидки чесън
  • сос деми-глас
  • гъби

Начин на приготвяне:

1. Измийте и подсушете месото и почистете ако е нужно от парчета кожа или сухожилия. Филетирайте го на късчета.

2. Нарежете измитите целина, лук, домат и моркови на парченца.

3. Хапките месо оваляйте в брашно и запържете в масло до готовност. Подправете със сол и черен пипер.

4. В соса, който се е образувал след готвенето на телешкото, хвърлете да се пържат зеленчуците и щом започнат да омекват, върнете месото и намалете огъня.

5. Полейте с доматеното пюре и виното и оставете да къкри 40-50 мин. на много слаб огън. През това време в тиган задушете гъби с малко чесън и сос деми-глас.

6. Поднесете месото с гъбената гарнитура и поръсете с пресен наситнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта