Основно ястие за Бъдни вечер - пълнена зелка с булгур и праз
Средно | Порции 4
| Видяна: 3509
Постен десерт с грис и плодове и един достоен за празничната трапеза хляб без животински продукти.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 24.12.2014
Днес ще готвим три страхотни ястия за Бъдни вечер:
- Печена кисела зелка с плънка от булгур, праз лук и сини сливи - едно страхотно основно ястие за Бъдни вечер.
- Постна содена питка за Бъдни вечер с орехи и късмети.
- Домашна постна грис халва с ядки и сушени плодове.
Най-важните съставки
бадемово мляко, боровинки, брашно, булгур, вода, грис, захар, зелева чорба, зелен кардамон, кардамон, кисело зеле, мащерка, олио, орехи, оцет, пащърнак, праз лук, сини сливи, сливи, сода бикарбонат, сода за хляб, соево мляко, сол, сол и пипер, сушени боровинки, хлебна сода, червен пипер, черен пипер, шамфъстък
Време за приготвяне: 1:30 часа
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ