Регистрация

Оризови японски кюфтенца

Оризови японски кюфтенца
Средно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 3919

Японски ордьовър с ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. японски ориз
  • 1,2 ч.ч. вода
  • 4 ч.л. фуки мисо (мисо с кълнове лопуш) или обикновено мисо по избор
  • сол
  • лист нори

Начин на приготвяне:

1. Изплакнете ориза 30 мин. преди готвене. Сложете го в голяма купа, пълна с вода. Разбъркайте 2-3 пъти и махнете водата.

2. Повторете 3-4 пъти.

3. Задушете ориза, оставете за около 30 мин.

4. Оставете 1,2 ч.ч. вода с измит ориз да се свари, намалете огъня и варете около 15 мин.

5. Изключете котлона. Не отваряйте капака. Оставете ориза така 10 мин.

6. В малката купа сложете парче найлоново фолио, поръсете с вода и сол, сложете ориза, в средата сложете 1/2 ч.л. фуки мисо.

7. Съберете краищата на фолиото. Първо завъртете с формата на топла, а после продължете да стискате, докато се получи триъгълна оризова топчица.

8. Махнете фолиото и украсете с лента нори.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
10
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта