Оризови японски кюфтенца
Японски ордьовър с ориз.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. японски ориз
- 1,2 ч.ч. вода
- 4 ч.л. фуки мисо (мисо с кълнове лопуш) или обикновено мисо по избор
- сол
- лист нори
Начин на приготвяне:
1. Изплакнете ориза 30 мин. преди готвене. Сложете го в голяма купа, пълна с вода. Разбъркайте 2-3 пъти и махнете водата.
2. Повторете 3-4 пъти.
3. Задушете ориза, оставете за около 30 мин.
4. Оставете 1,2 ч.ч. вода с измит ориз да се свари, намалете огъня и варете около 15 мин.
5. Изключете котлона. Не отваряйте капака. Оставете ориза така 10 мин.
6. В малката купа сложете парче найлоново фолио, поръсете с вода и сол, сложете ориза, в средата сложете 1/2 ч.л. фуки мисо.
7. Съберете краищата на фолиото. Първо завъртете с формата на топла, а после продължете да стискате, докато се получи триъгълна оризова топчица.
8. Махнете фолиото и украсете с лента нори.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ