Регистрация

Оризова каша с пиле

Оризова каша с пиле
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3588

Ориз с гъби, пилешко и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 литър вода
  • 1 чаша ориз
  • останало от предишно готвене пилешко месо, накъсано на малки парченца
  • 2 стрък пресен лук, ситно нарязан
  • 3 с. л. гранули пилешки бульон
  • 1 с. л. сол
  • 2 с. л. лъжици сусамово олио
  • бял пипер
  • нарязани гъби

Начин на приготвяне:

1. В дълбока тенджера кипнете водата, сложете ориза и го оставете къкри на слаб огън докато се свари.

2. Прибавете пилешкото месо, бульона, солта, гъбите и пипера.

3. Оставете на слаб огън за час – час и половина докато се сгъсти. Ако кашата ви се струва прекалено гъста, добавете още малко вода.

4. Добавете сусамово олио и наръсете със ситно нарязания зелен лук.

5. Консумирайте кашата топла.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта