Регистрация

Оригинални спагети карбонара с бекон



Оригинални спагети карбонара с бекон
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 9051

Паста Карбонара с месо и яйчен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 06.01.2016

Една от най-простите рецепти за паста - тази за спагети Карбонара всъшност се реализира по различен начин от този, в който се прави в повечето български кухни. Идеята е, че за да бъдат спагетите хем сготвени, хем твърди, се вадят от водата ал денте - с размекната външност, но не достатъчно разварена сърцевина. След това се отцеждат и изсипват в тиган, където вече ги чака запържен бекон и преминават през втора термична обработка, при която външността на пастата се втвърдява леко, а сърцевината се сготвя докрай. Тънкостта при заливката с яйчената смес е да се извадят спагетите преди яйцето да се запържи, защото в противен случай ще заприличат на познатите от китайските ресторанти спагети, а не на италианския им далеч по-изискан вариант. 

Мнозина кухни не разполагат именно с Пекорино, но в този случай можете да използвате пармезан, а ако съвсем не разполагате с италиански жълти сирена, то заложете на българския кашкавал.

Освен със спагети, можете да опитате рецептата и с друг вид паста по желание. Приготвя се съвършено бързо.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта