Оригинална рецепта за кордон бльо от шеф Манчев
Панирано свинско с шунка, кашкавал и гарнитура от задушени зеленчуци.
Рецептата за Кордон бльо е представена от шеф Иван Манчев в рамките на кулинарната надпревара, организирана от ЛИДЛ – Манчев срещу Шишков.
Необходими продукти:
За кордон бльо:
- 1,2 кг свинско контрафиле (предлага се на промоционална цена в ЛИДЛ до средата на ноември 2014 година)
- 4 тънки квадратни резена шунка (Манчев готви с Dulano)
- 4 тънки квадратни резена ементал (кулинарят препоръчва Milbona)
- 200 грама сирене горгонзола (Иван Манчев избра Lovilio)
- 2 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.ч. брашно (шеф Манчев се спря на Castello)
- 1 ч.ч. галета (пак на Castello)
- 50 грама масло (Манчев готви с Pilos)
- 2 с.л. зехтин (Иван манчев препоръчва Promienna)
За зеленчуковата гарнитура:
- 150 грама тиквички
- 150 грама моркови
- 150 грама броколи
- 50 грама масло
- 1 с.л. сос песто (Иван Манчев сложи Genovese Baresa)
Начин на приготвяне:
1. Нарязваме контрафилето на осем еднакви парчета, след което ги натриваме със сол и пипер и ги начукваме, за да се изтънят добре.
2. Смесваме галетатата с червения пипер.
3. Разбиваме яйцата.
4. Подреждаме месото по следния начин – взимаме две парчета свинско, а между тях слагаме по слаййс шунка, ементал и парче горгонзола. Захлупваме с второто свинско филе така, че да се образува своеобразен месен сандвич.
5. В тиган сгорещяваме зехтина заедно с маслото.
6. Овалваме всяка двойка месо с плънка първо в брашното, смесено с червения пипер, след това в разбитите яйца и накрая в галетата и пържим с мазнината двустранно до получаването на златиста хрупкава коричка.
7. Накъсваме броколите на розички, морковите режем на дълги ленти, а тиквичките правим на полумесеци или четвърт кеъгчета.
8. Готвим на пара морковите и броколите до омекване, а кубчетата тиквички запържваме в маслото.
9. Сервираме пърженото панирано свинско с гарнитура от така приготвените зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ