Регистрация

Ордьовър с пъдпъдъчи яйца Гнездото на глухара

Ордьовър с пъдпъдъчи яйца Гнездото на глухара
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 4005

Елегантно предястие за гости с цели яйца от пъдпъдъци, месо, майонеза и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 сварени яйца
  • 300 грама наденица или шунка
  • 2 глави лук
  • 1 пакет чипс
  • 150 грама кашкавал
  • майонеза на вкус
  • магданоз
  • 8 варени пъдпъдъчи яйца

Начин на приготвяне:

1. Отделете белтъците от жълтъците на 4-те яйца. Нарежете белтъците.

2. Нарежете на ивици шунката или наденицата.

3. Нарежете лука на ситно и го попарете с вряла вода, за да загуби лютивината си.

4. Натрошете чипса.

5. Рендосайте кашкавала.

6. В центъра на голяма чиния поставете чаша с отвора надолу. Нека чашата е права или с леко заоблени стени, за да може около нея да се подреди формата на гнездо, а тя да създаде дупката, когато я махнете от блюдото.

7. Около чашата сложете наситнените белтъци, поръсете ги с майонеза, след това сложете лентичките месо, после отцедения от водата лук, после отново майонеза, след това чипс и пак майонеза, натрошете жълтъците, а след тях поръсете с настъргания кашкавал.

8. Извадете чашата от средата на салатата, напълнете дупката с листа магданоз и отгоре наредете сварените пъдпъдъчи яйца без да ги белите. 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта