Ордьовър с колбас, майонеза, яйца и морков
Зеленчуково предястие с месо и украса.
Необходими продукти:
- 150 грама майонеза
- 200 грама от любимия колбас (шунка, бекон, пушено или варено филе)
- 1 връзка пресен лук
- 2 моркова
- 3 варени яйца
- сол на вкус
За украсата (по желание):
- маслини
- цвекло или червена чушка
- белтъци от варени яйца
- пресен лук
- пресни билки (магданоз, копър)
Начин на приготвяне:
1. Нарежете колбаса на кубчета и го изсипете на дъното на чиния за ордьоври. Върху него, както и върху всеки следващ слой слагайте по малко майонеза. Ако сметнете, че не е достатъчно солена, добавяйте и сол на вкус.
2. Следва наситнения пресен лук.
3. След това е ред на рендосаните моркови.
5. После са наситнените варени яйца, като можете да си запачите белтък за украсата.
6. Загладете всичко с майонеза, която да бъде и основа за вашата декорация. Сега импровизирайте с маслини и зеленчуци по избор, за да оформите една красива картина върху бялата повърхност. Можете да използвате и моята идея от снимката.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ