Ордьовър в розово с моркови и цвекло
Салата с кореноплодни зеленчуци, сметанов сос и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 моркова
- 2 глави цвекло
- 150 грама кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- майонеза
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте морковите и ги смесете с 2 с.л. майонеза. Овкусете със сол и пипер по желание.
2. Намачкайте чесъна при тях и вземете плато за салата, където да оформите от тази смес фигурка по желание. Розовия цвят, който се постига накрая ме подтикна да направя зайчето на Плейбой, но вие импровизирайте според събитието.
3. След като сте разпределили морковената смес в желаната от вас форма, рендосайте кашквала върху нея.
4. Рендосайте цвеклото и го изстискайте така, че да се отцеди част от сока му. 1-2 с.л. са напълно достатъчни.
5. Посолете стърготините и ги разпределете върху кашкавала, като се стремите да не разваляте формичката.
6. Смесете няколко с.л. майонеза със сока от цвеклото и намажете ордьовъра с розовия крем. Декорирайте с резени моркови и цвекло по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ