Регистрация

Ордьовър в розово с моркови и цвекло

Ордьовър в розово с моркови и цвекло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1531

Салата с кореноплодни зеленчуци, сметанов сос и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 моркова
  • 2 глави цвекло
  • 150 грама кашкавал
  • 2-3 скилидки чесън
  • майонеза
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте морковите и ги смесете с 2 с.л. майонеза. Овкусете със сол и пипер по желание.

2. Намачкайте чесъна при тях и вземете плато за салата, където да оформите от тази смес фигурка по желание. Розовия цвят, който се постига накрая ме подтикна да направя зайчето на Плейбой, но вие импровизирайте според събитието.

3. След като сте разпределили морковената смес в желаната от вас форма, рендосайте кашквала върху нея.

4. Рендосайте цвеклото и го изстискайте така, че да се отцеди част от сока му. 1-2 с.л. са напълно достатъчни.

5. Посолете стърготините и ги разпределете върху кашкавала, като се стремите да не разваляте формичката.

6. Смесете няколко с.л. майонеза със сока от цвеклото и намажете ордьовъра с розовия крем. Декорирайте с резени моркови и цвекло по желание и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта