Регистрация

Омлет с риба тон, кашкавал и зеленчуци

Омлет с риба тон, кашкавал и зеленчуци
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 804

Заменете хляба от сандвича с яйца и се получава вкусна протеинова здравословна храна с риба, яйца, сирене и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в растителна мазнина
  • 1 с.л. крема сирене за мазане
  • 2 стръка пресен лук
  • листата на 5-6 сръка магданоз
  • 3 яйца
  • сол и пипер
  • 1 с.л. мляко
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 домат
  • 1 малка глава червен лук или 1/2 голяма глава
  • 2 с.л. олио
  • 2-4 листа зелена салата или 10-тина листа спанак
  • 3 плочки кашкавал за сандвичи или 50 г обикновен кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Консервата риба отцедете от соса и изсипете месото в чиния. Добавете крема сиренето.

2. Наситнете пресния лук и прибавете. Разбъркайте и оставете настрана.

3. В купа разбийте яйцата с млякото, сол, пипер и куркумата.

4. Червения лук наррежете на полумесеци. Сипете олиото в тиган и запържете до омекване и лека коричка.

5. Залейте лука с яйцата и не разбърквайте.

6. Върху едната половина от омлета положете две плочки кашкавал за сандвичи или слайсове обикновен кашкавал. Върху тях сложете зелени листа, а отгоре разпределете рибата.

7. Покрийте рибата с домат, нарязан на полумесеци. Върху доматите сложете още кашкавал.

8. Прегънете омлета, за да се захлупи плънката. Прехвърлете в чиния и се насладете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта