Регистрация

Омлет със сирене по френски



Омлет със сирене по френски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 1992

Френски омлет с масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тънкости за правене на омлет показва Миро в канала Готвене за начинаещи като спретва традиционното френско ястие, превърнало се в любим обяд по целия свят. Лесно и бързо, полезно и засищащо, това блюдо може да бъде направено от всеки, а какви са триковете за правене на омлет - гледайте във видеото.

Първо яйцата се разбиват, като не е нужно да са добре разбити, а просто разбъркани. Не се добавя сол, за да не се втечнят. В тиган на умерен огън се сгорещява масло докато спре да се пени, а после се изливат яйцата. Не се бъркат, ами изпечените крайща се дръпват навътре в съда, за да се изпече добре омлетът без да хваща коричка.

Омлетът не се обръща за готвене и от другата страна. Просто се гарнира с желаната плънка, поръсва се с подправки и се оставя до търсената степен на готовност. Миро добавя бяло сирене и магданоз, но всичко е въпрос на вкус. Можете да импровизирате с колбас, гъби от консерва, зеленчуци и билки по желание.

А на финала имате полезно и вкусно ястие - идеално за обяд или лека вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта