Омлет на фурна с кайма и чедър
Фритата с кайма и жълто сирене.
Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 450 г телешка кайма или кайма смес
- 1 главичка шалот или 1 средна по размер глава обикновен лук
- сол и пипер
- 2/3 ч.л. чесън на прах или на гранули
- 150 г чедър или друго твърдо сирене (може и обикновен кашкавал)
- 8 яйца
- 60 мл мляко (а още по-добре, ако иамте млечна незакввасена сметана)
- листенца магданоз
Начин на приготвяне:
1. Сипете олиото в тавичка или тиган с огнеупорна дръжка и сложете на котлона. Диаметър 26-28 см е идеален за тази рецепта.
2. Сгорещете на умерен огън и добавете каймата. Разрохкайте докато стане на парченца, но не чак на ситни трохи - нека се усеща в ястието. Оставете да се готви докато пусне водата си и тя се изпари. Периодично разбърквайте.
3. През това време нарежете лука на кубчета и го прибавете когато сте готови. Овкусете със сол, черен пипер и чесън на прах или на гранули.
4. Разбийте яйцата в купа с млякото или сметанта. Посолете и опипрете. Залейте с тях ястието.
5. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре.
6. Прехвърлете тигана или тавичката в загрята на 180 градуса фурна за 20-25 минути.
7. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте. Можете да нарежете на триъгълни парчета.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ