Регистрация

Овесени вързопчета с гъбена плънка

Овесени вързопчета с гъбена плънка
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1303

Пълнени кашкавалени питки с овесени ядки и запръжка от гъби и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. овесени ядки
  • 1 ч.ч. брашно
  • 80 г масло
  • 130 мл мляко
  • 1 ч.л. суха мая
  • сол
  • 2 глави лук
  • 150 г печурки
  • връзка магданоз
  • 2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте кашкавала.

2. Смесете го с яйцата, овесените ядки, разтопеното масло и сол на вкус. Размешайте добре.

3. Смесете маята с брашното и добавете в основната смес. Разбъркайте.

4. Добавяйте млякото към сместа, така че да стане тесто. Може да потрябва още мляко или пък това да се окаже прекалено много. Тестото трябва да не се лепи по ръцете при месене. Оставете настрана да втаса като го покриете със стреч фолио.

5. Наситнете лука, а гъбите измийте и нарежете на едро. Ако са прекалено малки, ги оставете цели.

6. Сгорещете зехтина и запържете в него лука и гъбите. След като се сготвят, поръсете с наситнен магданоз и посолете. Разбъркайте.

7. Премесете тестото, разточете го на кора и изрежете с отвора на чаша кръгове.

8. Сложете от плънката в центъра на всеки кръг и затворете като вързопче.

9. Застелете тава с хартиено фолио, подредете питките в нея без да се допират и печете на 190 градуса за около 25 минути. Можете да намажете кората им с разбит жълтък преди печенето, за да станат по-бляскави.

10. Поднесете с кетчуп или друг сос по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта