Овесени бисквити с орехи и шоколад
Лимецови сладки със стафиди и черен шоколад.
Пак сме в мъжката кухня на готвачковците, където тримата джентълмени са се захванали да си направят полезни домашни бисквити с лимецово брашно. Под строгия надзор на тати баткото разбива яйца и ги смесва с кафява захар и масло, като използва миксер. Най-малкият готвач пък работи на ръка като създава хомогенен прах от брашно от лимец, овесени ядки, канела, сода за хляб, какао, орехи, стафиди и шоколадови стърготини. Накрая мъниците обединяват двете смеси в една купа и ги бъркат докато съставките се разбият хубаво.
Сега остава само да се застелят тавичките с фолио за печене и върху него, дори и с неправилни форми, да се направят топчета, които ще резтекат, образувайки рошави сладки. Хубаво е да предвидите разстояние между отделните сладки, за да не залепнат. После се запичат за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и са готови за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ