Регистрация

Обезкостено пържено пилешко бутче

Обезкостено пържено пилешко бутче
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 7831

Пилешки бутчета по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 обезкостени пилешки бутчета
  • сол и пипер
  • китайска смес пет подправки
  • сусамово олио
  • китайско вино Сао Ксин (можете да го замените с обикновен мирин)
  • Олио за пържене

Брашнена смес:

  • царевично брашно
  • лют червен пипер
  • бакпулвер
  • пшенично брашно

Начин на приготвяне:

1. Мариновайте пилешкото месо с китайска смес ‘пет подправки’, сол и пипер, сусамово олио и малко китайско вино Сао Ксин (или мирин), за 1 час (дръжте месото в хладилник)

2. Оваляйте пилешкото в брашното, така че да е покрито от всички страни

3. Загрейте олио в тиган за пържене, изпържете пилешкото месо до златисто-кафяв цвят от едната страна, после обърнете от другата

4. Нарежете пилешкото месо на парченца и е готово за сервиране

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта