Регистрация

Нискомаслен сос със спанак и артишок

Нискомаслен сос със спанак и артишок
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4580

Поднесете соса студен, с любимия си хляб, крекери или чипс.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 220 г артишок (от консерва)
  • 170 г спанак, задушен
  • 2 хляба за сандвичи, без кората
  • 1 ч обезмаслена рикота
  • 1/4 ч. ч. пармезан, настърган
  • 1/6 ч. ч. пармезан, нарязан на ситни тресчици
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 2 ч.л. кора на лимон
  • щипка лют червен пипер, мащерка, сол и пипер

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.

2. Извадете сърцевината на артишока от буркана и отцедете от сока.

3. Задушете и отцедете спанака.

4. Сложете хляба в блендер и го натрошете.

5. Добавете артишока и спанака в блендера.

6. Добавете рикотата, настъргания пармезан, чесъна, лимоновата кора, лютия червен пипер, мащерката, солта и пипера в миксера и разбийте докато се получи смес с малки късчета.

7. Изсипете в съд за печене във фурна.

8. Поръсете с пармезановите тресчици.

9. Печете 15-20 мин. докато се получат въздушни мехурчета отгоре.

10. Оставете да изстине.

 

Източник: opensourcefood.com

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20-25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта