Регистрация

Нискокалорчни пържени спагети по китайски

Нискокалорчни пържени спагети по китайски
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3443

Пиле със спагети за стройна фигура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди, нарязани на ивички
  • 2 моркова, обелени и нарязани на жулиени
  • ½ глава червен лук, нарязан на ивички
  • 1 червена чушка, почистена и нарязана на ивички
  • 1 консерва китайски гъби „Златна игла”, отцедени
  • ½ стрък праз, зелената част, на ивички
  • 2 стръка целина, нарязани
  • 3 чаши бобови кълнове
  • 250 г сухи китайски спагети (къдравите полуфабрикатни)
  • 4 с. л. олио

Марината за месото:

  • 1 с. л. сос от стриди
  • 1 ч. л. соев сос
  • сол и пипер

За сос:

  • ¼ чаша вода или пилешки бульон
  • 1 с. л. сос от стриди
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. царевично нишесте
  • 4 с. л. вода

Начин на приготвяне:

1. Смесете съставките на маринатата и мариновайте пилето за около 30 минути до 1 час.

2. Сгответе спагетите според инструкциите на пакета. Отцедете ги и запечете във фурната докато станат хрупкави.

3. Загрейте 1 с. л. олио и запържете пилешкото месо докато побелее. Отстранете го от уока.

4. Загрейте ½ с. л. олио и запържете лука и чушката за около 3 минути. Отстранете от уока.

5. Загрейте ½ с. л. олио и запържете моркова и праза за около 2 минути. Отстранете от уока.

6. Загрейте ½ с. л. олио и запържете целината за около 3 минути. Отстранете от уока.

7. Смесете водата с нишестето. Прибавете останалите съставки за соса и разбъракйте добре.

8. Върнете всички зеленчуци и пилешкото месо в уока, прибавете гъбите и бобените кълнове. Разбъркайте добре и прибавете соса. Гответе в продължение на около 4 минути.

9. Разпределете спагетите по чиниите и ги покрийте със зеленчуците и пилешкото месо.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта