Нискоалкохолен сироп от ябълки
Ябълков квас за пиене със стафиди.
Необходими продукти:
- 5 кг ябълки
- 10 литра вода
- 100 грама стафиди
Начин на приготвяне:
1. Измийте ябълките и заедно с кората ги нарежете на парчета.
2. Сложете ги в буркани или шишета от стъкло.
3. Кипнете водата, оставете я да се вари за 5 мин. и след това охладете.
4. Залейте бурканите или шишетата с преварената вода и ги покрийте с тензух или капак, но без да затваряте. Можете да сложите под тях съдове, в които да се съберат капките вода, които ще изтекат при процеса на ферментация.
5. Оставете да ферментира в продължение на 5-7 дни на стайна температура.
6. След това пуснете по 5-10 стафиди във всеки съд и запечатайте с капак. Сокът е готов за консумация и може да се съхранява дълго време.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ