Нигири сьомга
Лесно | Порции 4
| Видяна: 5315
Суши със сос уасаби.
Необходими продукти:
- 1 пакет сьомга филе за суши (рибата трябва да е много прясна)
- 1.5 ч.ч. късозърнест ориз
- 4 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. захар
- 1/2 ч.л. бульон от сушени кафяви водорасли
- 2 ч.ч. вода
За соса за потапяне:
- джинджифил
- соев сос
- уасаби
Начин на приготвяне:
1. В съд за варене на ориз в микровълновата фурна, сложете ориза и водата за 20 мин. на висока степен (за варене на ориз).
2. Нарежете рибата и заделете.
3. Смесете оризовия оцет, захарта, бульона от водораслите и полейте сварения ориз.
4. Направете оризови топки с големината на палеца.
5. Намажете с малко уасаби и покрийте с филе сьомга.
6. Поднесете със сос от смесени джинджифил, соев сос и уасаби.
Най-важните съставки
бульон от даши, вода, джинджифил, захар, ориз за суши, оризов оцет, соев сос, уасаби, филе от сьомга
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ